Udruženje Živimo zajedno

KONCERTNO IZVĐENJE INKLUZIVNE OPERE ČASOVNIČAR POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OSI

2. decembar 2021. 

Udruženje „Živimo zajedno“ je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom realizovalo koncertno izvođenje inkluzivne opere Časovničar u svečanoj sali Gradske opštine Stari grad.

 

Ovom događaju prisustvovalo je oko 80 osoba, a pre početka izvođenja prisutnima su se obratili osnivač udruženja Dejan Kozić i predstavnica Gradske opštine Stari grad Nevena Dodić.

 

Kako je opera inkluzivna u njoj su učestvovale osobe sa invaliditetom i osobe iz redovne populacije. Solisti u operi bile su osobe sa različitim invaliditetima (slepi, slabovidi i autistični) i osobe iz redovne populacije, dok je hor sačinjen od članova udruženja  Živimo zajedno (osobe sa intelektualnim smetnjama u razvoju).

Osim opere, u holu opštine bili su izloženi radovi korisnika nastali na kreativnoj sekciji, kao i cveće koje su korisnici uzgajali tokom boravka u Oazi Golubinci, pa su prisutni imali priliku da se, pored muzičkog talenta, upoznaju sa još nekim umećima korisnika udruženja.

 

Ovaj događaj realizovan je u okviru programa „Škola životnih veština  – Živimo zajedno“  koji je podržan od strane Sekretarijata za socijalnu zaštitu, kao i uz podršku Gradske opštine Stari grad koja je obezbedila prostor za izvođenje opere.

 

Za više informacija o aktivnostima udruženja posetite naš Facebook Instagram profil.