Udruženje Živimo zajedno

Završna konferencija projekta „Zajedno u reciklaži“

24. decembar 2020. godine

U četvrtak 24. decembra 2020. god., uz poštovanje epidemioloških mera, u svečanoj sali gradske opštine Stari grad održana je završna konferencija projekta „Zajedno u reciklaži“ čime je i zvanično završen projekat koji je realizovalo udruženje Živimo zajedno

 

Konferenciju je otvorio osnivač udruženja Dejan Kozić koji je pozdravio prisutne i predstavio projekat. Nakon toga, prisutnima se ispred Ministarstva zaštite životne sredine obratila Verica Pantelic koja je istakla značaj ovakvih i sličnih akcija. Govornici su između ostalog bili i prof. dr. Višeslav Krsmanović, akademik prof. dr. Rade Biočanin, diplomirani inženjer geologije u penziji Branislav Božović koji su ujedno bili i saradnici na ovom projektu.

 

Predstavnici udruženja iz pet gradova (Kruševac, Aleksinac, Niš, Pirot i Leskovac) predstavili su dosadašnje rezultate projekta, a na kraju konferencije uručene su zahvalnice i pokloni za udruženja iz gore navedenih gradova.

Posebno smo zahvalni predstavnicima Saveza MNRO, opštine Stari grad, Crvenog krsta, Kappa Star kompanije koji su prisustvovali konferenciji.

 

Projekat “Zajedno u reciklaži” za cilj je imao širenje mreže sabirnih centara reklažnog materijala u Srbiji za osobe sa invaliditetom kao i uključivanje osoba sa invaliditetom u korisne aktivnosti zajednice čime će se poboljšati njihov položaj u društvu.

 

Za više informacija o aktivnostima udruženja pogledajte naš Facebook i Instagram profil.