Udruženje Živimo zajedno

Zajedno kroz (Beo)grad

05. januar 2022. 

Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad „Živimo zajedno“ otpočelo je realizaciju projekta pod nazivom “Zajedno kroz (Beo)grad”. 

 

Projekat je namenjen učenicima redovnih i specijalnih škola sa teritorije Grada Beograda, kao i drugim mladim osobama sa smetnjama u razvoju (do 30 godina starosti) i trajaće tokom januara i februara 2022. godine. 

 

Cilj je da učenici kvalitetno provedu svoje slobodno vreme tokom trajanja zimskog raspusta, da se druže sa vršnjacima i da usvoje i neguju znanja o gradu u kom žive.

 

Zahvaljujući projektu, učesnici će imati priliku da posete neke od gradskih muzeja, galerija, spomenika, parkova, kao i druge znamenitosti Beograda. 

 

Aktivnosti će se organizovati dva puta nedeljno (najčešće svake srede i petka) u periodu od po dva sata. Prvi sat odvijaće se u prostorijama udruženja (Studentski trg 18) kako bi se učesnici projekta upoznali sa određenim kulturnim znamenitostima i istorijom našeg grada. Tokom drugog sata, u pratnji volontera i angažovanih na projektu, imaće priliku da posete znamenitosti o kojima se prethodno razgovaralo.

 

Za više informacija i prijavu za učešće u aktivnostima projekta zainteresovani mogu pozvati broj 011 26 29 787 ili 0800 201 202. 

 

Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji projekta obezbeđivanjem neophodnih sredstava za sufinansiranje. 

 

Za više informacija o aktivnostima udruženja pogledajte naš Facebook i Instagram profil.