Udruženje Živimo zajedno

Završen projekat "Zajedno kroz (Beo)grad"

03. mart 2022. 

Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad „Živimo zajedno“ je tokom januara i februara realizovalo projekat pod nazivom “Zajedno kroz (Beo)grad”. 

Projekat je bio namenjen učenicima osnovnih i srednjih redovnih i specijalnih škola, kao i mladim osobama sa smetnjama u razvoju koje su završile svoje školovanje sa ciljem da kvalitetno provedu svoje slobodno vreme, da se druže i bolje upoznaju grad u kom žive.

Aktivnosti su se organizovale dva puta nedeljno i sastojale se iz teorijskog dela, kako bi se učesnici upoznali sa istorijom i kulturom Beograda, nakon čega se odlazilo u edukativne šetnje.

Zahvaljujući projektnim aktivnostima, učesnici su imali priliku da posete neke od najznačajnijih znamenitosti Beograda: Kalemegdan, Studentski park, spomenik Dositeju Obradoviću, spomenik Josifu Pančiću, Muzej nauke i tehnike, Dom vojske, pijace, park Vojvode Vuka, Beograd na vodi, Konak kneginje Ljubice, spomenik Stefanu Nemanji, Muzej Nikole Tesle, Zoološki vrt…

 

Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji projekta obezbeđivanjem neophodnih sredstava za sufinansiranje. 

 

Za više informacija o aktivnostima udruženja pogledajte naš Facebook i Instagram profil.