Udruženje Živimo zajedno

Reciklaža i javni rad - Za čistiju planetu

25. maj 2017. godine

Udruženje Živimo zajedno se godinama bavi reciklažom – prikuplanjem starog papira, PET ambalaže, limenki i čepova. 

 

U toku je javni rad „Za čistiju planetu“ koji traje u periodu od maja do avgusta 2017. godine. Kao meru aktivne politike zapošljavanja Nacionalne službe grada Beograda, udruženje zapošljava 15 osoba sa intelektualnim smetnjama u razvoju – korisnika udruženja – na poslovima reciklaže. Oni svakodnevno odlaze na teren – u opticaju je preko 150 lokacija sa kojima je udruženje ostvarilo ovu vrstu saradnje. Lokacije u centru grada, u blizini udruženja, korisnici obilaze kolicima za reciklažu, dok se na udaljene lokacije odlazi kombi vozilom. 

 

Osim odlaska na teren, zaposleni svakodnevno presuju sakupljene flaše i limenke, razvrstavaju papir i spremaju ga za utovar u kamion, sortiraju čepove. Pored zaposlenih i drugi korisnici učestvuju i pomažu u poslovima reciklaže, u skladu sa svojim mogućnostima.

Osim onoga što korisnici prikupe na terenu, deo reciklažnog materijala dolazi i od pojedinaca koji svakodnevno svraćaju sa jednom, dve ili više kesa papira, limenki, PET ambalaže ili čepova. Veliko hvala na tome.

 

Za više informacija o aktivnostima udruženja pogledajte naš Facebook i Instagram profil.