Udruženje Živimo zajedno

Proslava međunaradnog dana žena – 8. marta

10. mart 2016. godine

Obeležili smo 8. mart brojnim aktivnostima. Dan smo započeli na sportskoj manifestaciji povodom međunarodnog dana žena na Olimpu u organizaciji SSOSIB-a i Društva za sport i rekreaciju opštine Zvezdara, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada i Sekretarijata za sport i omladinu.

 

Korisnici su se oprobali u brojnim sportskim aktivnostima – boćanje, poligon, tenis, bacanje pločica, obaranje čunjeva visećom kuglom, košarka; a prezentovana su i dva nova sporta u kojim su svi prisutni mogli da se oprobaju – tekvondo i boks. Sve devojke su dobile medalje, dok su svi učesnici dobili zahvalnice.

 

Korisnice našeg udruženja su priredile lepo iznenađenje za naše sugrađanke, deleći im čestitke povodom 8. marta u Studentskom parku sa porukom da i devojke sa smetnjama u razvoju imaju svoja prava. Uspeli smo da ih zbunimo neuobičajenim i lepim gestom, ali su reakcije bile pozitivne.

Dan smo završili recitalom gde su se naši glumci predstavili Ciganskom poezijom pod vođstvom Lepe Stanković, manekenstvom pod vođstvom Draginje Simić i plesnim numerama pod vođstvom Miodraga Kastratovića.

 

Mame, saradnice udruženje i sve prisutne dame su dobile čestitke koje su korisnici pravili prethodnih dana. Iskoristili smo ovaj događaj da nagradimo naše glumce, koji su prošle godine osvojili grand prix na festivalu Igri bez maski u Skoplju, novčanom nagradom.

 

Za više informacija o aktivnostima udruženja pogledajte naš Facebook i Instagram profil.