Udruženje Živimo zajedno

PROSLAVA 25 GODINA RADA UDRUŽENJA "ŽIVIMO ZAJEDNO"

22. oktobar 2022. godine

U subotu, 22. oktobra 2022. godine, udruženje „Živimo zajedno“ obeležilo je 25 godina uspešnog rada. Proslava povodom ovog jubileja organizovana je u svečanoj sali Gradske opštine Stari grad.                  

 

Na samom početku prisutnima su se obratili direktorka udruženja Ana Kozić, osnivač udruženja Dejan Kozić, predsednica Upravnog odbora udruženja Gordana Lazarević i predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

 

Nakon njihovog obraćanja, prisutni su imali priliku da pogledaju kratki film o korisnicima i aktivnostima koje udruženje sprovodi.

 

Osim korisnika i članova njihovih porodica, proslavi je prisustvovao veliki broj saradnika i prijatelja kojima su uručene zahvalnice za dugogodišnju podršku i doprinos radu udruženja, a među njima su psiholog Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, sekretarka Saveza MNRO Srbije, predsednik udruženja „Pobednik“, predstavnici Fakulteta političkih nauka, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Centra za socijalni rad Stari grad, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i predstavnici udruženja  iz Makedonije, časopisa LiceUlice, Kappa Star recycling-a, Ekostar pak-a i mnogi drugi.

Proslavu je upotpunio bogat kulturno-umetnički program. Članovi dramske sekcije izveli su delove iz predstava koje su do sada izvodili na brojnim pozornicama, a proslava je završena pesmom iz Inkluzivne opere „Časovničar“.  

 

Udruženje „Živimo zajedno“ veliku zahvalnost duguje Gradskoj opštini Stari grad koja je omogućila da se proslava organizuje u prostorijama opštine, kao i donatorima koji su omogućili da svi gosti uživaju u raznovrsnoj hrani.

 

Nakon završetka svečanog dela u opštini, proslava je nastavljena u prostorijama udruženja gde je organizovan ručak za sve goste. 

 

Udruženje „Živimo zajedno“ osnovano je 1997. godine pod nazivom Društvo za pomoć osobama ometenim u razvoju Stari grad kao odgovor na potrebe dece sa težim smetnjama u razvoju koja nisu bila uključena u sistem društvene brige, kao i njihovih roditelja, koji su želeli da obezbede kvalitetniji i sadržajniji život za svoju decu.Iz povremenih susreta, grupa samopodrške i radionica postepeno su se razvile celodnevne aktivnosti, a rad se sadržinski proširio i obuhvatio gotovo sve segmente života osoba sa smetnjama u razvoju. 

 

Za više informacija o aktivnostima udruženja pogledajte naš Facebook i Instagram profil.