Udruženje Živimo zajedno

Poseta Deliblatskoj peščari

5. mart 2021. godine

Udruženje „Živimo zajedno“ je u saradnji sa Udruženjem šumskih inženjera tehničara Srbije organizovalo izlet u Deliblatsku peščaru. Poseta je organizovana za osobe sa smetnjama u razvoju – korisnike udruženja „Živimo zajedno“ a na izletu su prisustvovali i predstavnici JP „SRBIJAŠUME“ Šumskog gazdinstva ‘Beograd’ i Šumskog gazdinstva Sremska Mitrovica SRP ‘Obedska bara’ kao i stručni tim MEDICAL SPA ASOCIJACIJE iz Beograda.

 

Neke od organizovanih aktivnosti na kojima su korisnici tom prilikom učestvovali su „Terapija prirodom“ i „Smeh joga“. Pored toga, tokom organizovane šetnje kroz prirodu prikupljani su plodovi prirode i posećen je Hotel za insekte i bube.

U okviru posete realizovano je i snimanje dokumentarnog priloga sa tematikom vezanom za mogućnosti korišćenja šumskih ekosistema u svrhe specifičnih zdravstvenih programa pod nazivom ‘Terapija prirodom’ ili ‘Šumska medicina’.

 

Sve aktivnosti sprovedene tokom boravka u Deliblatskoj peščari organizovane su uz poštovanje  aktuelnih  epidemioloških mera.

 

Za više informacija o aktivnostima udruženja pogledajte naš Facebook i Instagram profil.