Udruženje Živimo zajedno

Izvođenje inkluzivne opere "Časovničar" na Mašinskom fakultetu

22. mart 2022. 

Inkluzivna opera „Časovničar“ izvedena je 22. marta 2022. godine na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

 

Povod za izvođenje bio je 80. rođendan profesora Mašinskog fakulteta  u penziji i autora opere Đorđa Kozića. Na inicijativu njegove katedre, ali i nekoliko profesora sa drugih katedara organizovana je proslava u amfiteatru fakulteta.

 

Prisutnima su se na samom početku proslave obratili profesori Mašinskog fakulteta koji su govorili o bogatoj nastavnoj, naučnoj i stručnoj karijeri profesora Kozića. Nakon njihovih obraćanja usledilo je izvođenje inkluzivne opere “Časovničar”.

 

Solisti opere bile su osobe sa različitim invaliditetima, dok je hor sačinjen od članova udruženja „Živimo zajedno“, a sve je bilo izvedeno uz pratnju profesora Kozića.

Ovom događaju prisustvovalo je preko 100 osoba među kojima su bili profesori i studenti Mašinskog fakulteta, ali i brojni prijatelji udruženja „Živimo zajedno“, kao i predstavnici medija.

 

Nakon izvođenja opere organizovan je koktel za sve prisutne.

 

Pripreme za izvođenje opere realizovale su se na muzičkoj sekciji u okviru programa Škola životnih veština – Živimo zajedno koji je podržan od strane Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

 

Za više informacija o aktivnostima udruženja posetite naš Facebook Instagram profil.