Udruženje Živimo zajedno

Igri bez maska, teatar bez diskriminacija

11. maj 2016. godine

Na međunarodnom festivalu Igri bez maska, teatar bez diskriminacija naša predstava Torta sa pet spratova proglašena je za najbolju predstavu festivala.

 

Dramska sekcija udruženja Živimo zajedno ponovila je uspeh od prethodne godine na  međunarodnom festivalu za osobe sa invaliditetom u Skoplju.

 

Na maloj i velikoj sceni Makedonskog narodnog teatra u 2 festivalska dana – 4. i 5. maja 2016. godine, predstavili su se učesnici iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Bugarske. Ove godine žiri je bio na velikim mukama pa je pored naše predstave i predstava Večita borba gluvo-nemih učesnika iz Makedonije proglašena za jednako dobru kao i naša.

Dramsku sekciju udruženja Živimo zajedno već 15 godina uspešno vodi dugogodišnji volonter udruženja – defektolog u penziji Leposava Stanković, a iza zajedničkog truda nje i korisnika stoji  preko stotinu nastupa, četiri predstave i brojni recitali.

 

Kroz dramsku sekciju je prošlo više od 50 osoba sa smetnjama u razvoju, a pored njih i veliki broj profesionalnih glumaca i volontera koji su pomogli rad najuspešnije sekcije udruženja.

 

Ostale slike sa festivala možete pogledati u albumu na našoj Facebook stranici.