Udruženje Živimo zajedno

Dan planete Zemlje 2021.

22. april 2021. godine

U četvrtak, 22. aprila, udruženje „Živimo zajedno“ obeležilo je Dan planete Zemlje.


I ove godine praznik je obeležen u Oazi Golubinci, a tokom dana organizovane su brojne aktivnosti pa su korisnici uživali u prirodi i lepom vremenu igrajući košarku, pikado, društvene igre, a pesma i ples ni ovoga puta nisu izostali.
 
Za sve prisutne organizovano je i predavanje o pravilnom sadjenju i presadjivanju biljaka pod nazivom „Od semena do cveta“ nakon čega je organizovana radionica na kojoj su se korisnici isprobali u sađenju raznih biljaka.
 
Vredni kuvari i prijatelji udruženja su se potrudili i pripremili gulaš i pasulj za sve goste, dok su domaćiće, na radost svih, pripremile raznovrsne kolače.
 
 
Sve aktivnosti tokom dana organizovane su uz poštovavnje zvaničnih epidemioloških mera i preporuka, a kako je broj prisutnih ove godine morao biti smanjen pristuni su bili samo korisnici, roditelji, zaposleni i mali broj prijatelja udruženja.
 
Udruženje je navedene aktivnosti realizovalo uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok se aktivnosti u Oazi Golubinci realizuju u okviru projekta „Životna i radna zajednica – Oaza Golubinci“ koji je odobren u okviru regionalnog projekta „Societes 2“, koji finansira EU, a u Srbiji ga realizuju Caritas Srbije i Građanske inicijative.
 
Za više informacija o aktivnostima udruženja posetite naš Facebook i Instagram profil.