Šetnjom do znanja

Tokom letnjeg raspusta Udruženje „Živimo zajedno“ realizovalo je projekat  „Šetnjom do znanja“ podržan od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.
Ovaj projekat je okupio mlade sa smetnjama u razvoju u nameri da im obogati letnji raspust i pruži nova iskustva. Tokom letnjeg raspusta učesnici su obišli brojne lokacije u Beogradu, a omladini se najviše dopao Muzej Iluzija, plovidba brodom Kornjača, Zoološki vrt, Botanička bašta, ali i brojni drugi muzeji i lokacije koje smo posetili.

Više o aktivnostima našeg Udruženja možete naći na našoj Facebook stranici.

Zajedno kroz umetnost

Tokom drugog polugodišta školske 2017/2018. godine, udruženje Živimo zajedno realizovalo je projekat „Zajedno kroz umetnost“, podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Projekat je obuhvatao izvođenje nagrađivane predstave „Analfabeta“ Branislava Nušića u osnovnim i srednjim školama u Beogradu i Srbiji, a glumci su osobe sa smetnjama u razvoju – korisnici udruženja Živimo zajedno.

Cilj projekta je afirmacija znanja i veština, potencijala i mogućnosti osoba sa smetnjama u razvoju, ali i razbijanje predrasuda  i razvijanje pozitivnijeg stava prema njima kod učenika u čijim školama je odigrana predstava.

Predstava je odigrana u 11 škola, preko 600 đaka je prisustvovalo izvođenjima, a pored beogradske publike, imali su priliku da nas vide i učenici iz Aranđelovca, Stare Pazove, Golubinaca i Miloševca. Uključujući ova izvođenja, predstava „Analfabeta“ je odigrana 94 puta do sada.

Još dešavanja i vesti o udruženju možete pratiti na našoj Facebook stranici.

„Edukativne šetnje gradom“

Juče je bio poslednji dan projekta „Edukativne šetnje gradom“. Ovaj projekat podržao je Sekretarijat za sport i omladinu. Tokom ova dva meseca posetili smo veliki broj kulturnih znamenitosti Beograda. Neke od njih su Etnografski muzej, Jugoslovenska kinoteka, Kalemegdan, Prirodnjački muzej, Muzej nauke i tehnike, Muzej Vuka i Dositeja, Konak Kneginje Ljubice, Sajam Turizma, Beli dvor, Hram Svetog Save, Zvezdara Teatar, i sl. I pored lošeg vremena, svi su bili voljni da svake srede i petka idu i nauče što više o našem gradu. Svima koji su išli bilo je lepo, a i naučili su dosta. Nadamo se da ćemo i u budućnosti imati dobru saradnju i da ćemo biti u mogućnosti da izvedemo još sličnih projekata.

Za više o aktivnostima Udruženja možete naći na našoj facebook strani.

Proslava Svetog Save

U subotu, 27.01.2018. godine, proslavili smo slavu udruženja zajedno sa korisnicima, roditeljima, stručnjacima, saradnicima, volonterima i prijateljima udruženja. Pored velikog broja gostiju, sa nama su bili i sveštenici iz Saborne crkve koji su podelili korisnicima slatke paketiće, a poklone od udruženja su dobili i zaposleni.
Kao i svake godine, predstavile su nam se veronauka, dramska i muzička sekcija recitalom i pesmama o Svetom Savi.
Zahvaljujemo se svima koji su doprineli da i ove godine ovako svečano obeležimo slavu Svetog Savu.

Za više informocija o Udruženju posetite našu facebook stranu.

Početak projekta „Edukativne šetnje gradom“

Uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu počinjemo izvođenje projekta „Edukativne šetnje gradom“. Projekat će se održavati tokom januara i februara meseca i uključuje posete većini kuilturnih znamenitosti grada Beograda. Pozivamo učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu da nam se pridruže u istraživanju i učenju o zanimljivostima koje naš grad krije. Nadamo se da će se što više drugara odazvati ovom pozivu.

27540675_531743140540640_4697121907946949958_n

Za više informacija o aktivnostima Udruženja posetite našu facebook stranu.

Proslava 20 godina „Živimo Zajedno“

Dragi prijatelji,
hvala na čestitkama, divnim željama i velikoj podršci tokom prethodnih 20 godina!
Proslavili smo na najlepši mogući način – okruženi prijateljima u punoj sali u Pozoriste na Terazijama, uz osvrt na pređašnje uspehe i buduće podvige.Dodeljene su zahvalnice našim saradnicima i donatorima, među kojima su: Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo kulture i informisanja, Dom zdravlja Stari grad, KPMG, Delta fondacija, Telenor fondacija, CZODO, Ministarstvo zaštite životne sredine, i mnogi drugi. Veče smo zaokružili isečcima iz predstava „Analfabeta“ i „Torta sa pet spratova“, kao i izvođenjem naše inkluzivne opere „Časovničar“.
Nadamo se svetloj budućnosti i da još dugo, dugo ŽIVIMO ZAJEDNO!

Dan Deteta

Povodom Dana deteta, 20.11. posetili smo Školu „Radivoj Popović“ iz Zemuna, koju pohađaju deca sa oštećenjem sluha i drugim razvojnim smetnjama. Našim malim drugarima uručili smo poklone – igračke i knjige.
Naši korisnici izveli su recital „Olovka piše srcem“, a decu je najviše razveselio nastup klovna.
Ovo lepo druženje podržano je u okviru programa „Škola životnih veština“ od strane Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda.
Zahvaljujemo se i direktoru škole Željku Pokrajcu na gostroprimstvu, bilo nam je lepo družiti se sa malim drugarima!

Više o aktivnostima udruženja možete naći na našoj facebook stranici.

 

Reciklaža u Centru

Kroz projekat „Reciklaža u Centru“ odobrenog od strane Ministarstva zaštite životne sredine, naše udruženje počelo je da prikuplja reciklažni otpad na 6 centralnih opština grada Beograda. Udruženje je kroz ovaj projekat dobilo 3 nova žičana kontejnera, nova kolica za prevoz reciklažnog otpada i rezervne delove za kolica i zaštitnu opremu za naše reciklere. Četiri osobe, 2 OSI i 2 osobe redovne populacije, su našle zaposlenje kroz ovaj projekat. Pozivamo sve građane da nam se pridruže u očuvanju životne sredine, i nadamo se nastavku saradnje sa vama.

Više o aktivnostima udruženja možete naći na facebook stranici.

Inkluzivna opera „Časovničar“ u Lipolistu

U subotu, 19.08.2017. godine, po prvi put je u celosti izvedena Inkluzivna opera „Časovničar“ u predivnom ambijentu Etno Sela Topalović, u produkciji udruženja „Živimo zajedno“. Učesnici su osobe sa različitim vrstama invaliditeta, kao i naši korisnici, osobe sa smetnjama u razvoju.  Autor muzike i teksta je Đorđe Kozić, solisti Nikola Radojlović, Andrijana Filipović,  Olivera Milojević, Nemanja Mitić i Božidar Babić, a hor predstavljaju članovi udruženja Živimo zajedno – osobe sa smetnjama u razvoju. Realizaciju opere je pomoglo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Više slika možete pogledati u albumu na našoj Facebook stranici.