Informatička inkluzivna radionica – besplatne radionice za mlade sa smetnjama u razvoju

U martu su počele da se održavaju besplatne informatičke radionice za osobe sa smetnjama u razvoju u okviru projekta „Informatička inkluzivna igraonica” koji je podržan od strane Sekretarijata za sport i omladinu.

Osnovna ciljna grupa projekta su učenici sa smetnjama u razvoju (uzrasta od 7. razreda osnovne do kraja srednje škole) ali i ostali mladi sa smetnjama u razvoju. Aktivnosti projekta obuhvataju obuku rada u Wordu, pisanje CV-ja , kreiranje Power Point prezentacije, upoznavanje sa webom i web-pretragom. Planirano je da svaki polaznik obuke prođe 8 časova rada na računaru. Obuka podrazumeva časove obrade gradiva i provere znanja. Na časovima obrade učenici u malim grupama stiču nova znanja  uz rad sa više osoba kompetentnih za predvidjenu materiju (s obzirom na različite nivoe poznavanja rada naračunaru) i uz pomoć defektologa. Na kraju svake obrađene teme vrši se provera znanja. Vreme predvidjeno za realizaciju projekta je mart- decembar. Završni meseci u tekućoj godini predviđeni su za organizaciju, realizaciju i promociju događaja koji za cilj imaju upoznavanje svih polaznika i volontera projekta, podelu sertifikata, kao i obaveštavanje šire javnosti o projektu i promociji inkluzije u oblasti informacionih tehnologija, kao i o informisanju javnosti svakodnevnim problemima sa kojima se ove osobe susreću.

Ukoliko želite da i sami učestvujete u projektu kao volonter ili poznajete nekog ko pripada navednoj ciljnoj grupi a voli učenje, druženje i zabavu, možete nam se obratiti putem mail-a zivimozajedno@hotmail.com, preko naše Facebook stranice Živimo zajedno ili putem telefona : 011/26-29-787.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *