Međunarodna studentska nedelja

Međunarodna nedelja studenata – festival edukativno-zabavnog karaktera okupio je ove godine više od 150 mladih iz 50 država sveta. Grupa učesnika – studenata posetila je krajem jula udruženje „Živimo zajedno“ i upoznala se sa radom organizacije. Tom prilikom je održana i kreativna inkluzivna radionica pod nazivom „The Signs of Acceptance“ za korisnike udrženja i studente iz Španije, Bosne, Turske, Grčke, Palestine… Pored zajedničkog oslikavanja platna, svi učesnici su imali priliku da se predstave, ispričaju ponešto o zemlji iz koje dolaze, da nauče korisnike udruženja po neku stranu reč. Na kraju je usledilo fotografisanje na oduševljenje svih naših korisnika, uz poruku: Dođite nam ponovo!

Aktivnosti našeg Udruženja možete pratiti na Facebook stranici Živimo zajedno.

Oaza – životna zajednica za osobe sa invaliditetom

Od početka juna ove godine pa sve do kraja februara 2017, u našoj Oazi Golubinci realizuje se projekat „Oaza – životna zajednica za osobe sa invaliditetom“. Projekat je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a odnosi se na dalje razvijanje usluge podrške za samostalan život u zajednici osoba sa invaliditetom „Oaza Golubinci“. U fokusu  su pre svega naši korisnici – odrasle osobe sa invaliditetom koje se nalaze u stanju potrebe za osamostaljivanjem – pre svega zbog rizika od institucionalizacije. Korisnici imaju priliku da učestvuju u brojnim radno-okupacionim, edukativnim i psihosocijalnim aktivnostima, i na taj način se uče životnim veštinama neophodnim za njihovo osamostaljivanje.

Aktivnosti našeg Udruženja možete pratiti na Facebook stranici Živimo zajedno.

 

Susret otvorenog srca

U subotu, 02. jula, grupa naših korisnika – članova dramske sekcije učestvovala je na manifestaciji „Susret otvorenog srca“ u Vršcu u organizaciji Društva za pomoć MNRO „Otvoreno srce sveta“. Pored obilaska Vršca, sva udruženja su imala priliku da se predstave u okviru dela programa „Pokaži šta znaš“. Članovi naše dramske sekcije su se predstavili izvođenjem poezije Balkanski rokenrol. Nakon organizovanog ručka za sve učesnike, usledile su radionice, a dan se završio dodelom zahvalnica i žurkom. Hvala organizatorima na gostoprimstvu i divnoj uspomeni, mi jedva čekamo sledeći susret!

Aktivnosti našeg Udruženja možete pratiti na Facebook stranici Živimo zajedno.