Informatičke radionice za mlade sa smetnjama u razvoju tokom letnjeg raspusta

U julu startuje drugi obrazovni ciklus ,,Informatičke inkluzivne igraonice’’ koju realizujemo uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Besplatne radionice organizuju se u prostorijama našeg udruženja na Studentskom trgu 18 svakog utorka i četvrtka od 16 do 17 časova. Radionice se prvenstveno organizuju za đake osnovnih (7. i 8. razred) i srednjih specijalnih škola, ali  su dostupne i svim mladim osobama sa smetnjama u razvoju sa teritorije Beograda. Na radionicama se mogu steći osnovna znanja iz word-a, excel-a, pisanju radnih biografija, korišćenju interneta, pravljenju multimedijalnih prezentacija i ostalim veštinama iz oblasti informatike koje doprinose osamostaljivanju i uključivanju u društvene tokove.

 

 

Ukoliko želite da i sami učestvujete u projektu kao volonter ili poznajete nekog ko pripada navednoj ciljnoj grupi a voli učenje, druženje i zabavu, možete nam se obratiti putem mail-a zivimozajedno@hotmail.com, preko naše Facebook stranice Živimo zajedno ili putem telefona : 011/26-29-787.

 

Oaza za budućnost

U okviru uspešne realizacije projekta „Zasad za budućnost“ Delta Fondacije počele su da stižu prve količine organski proizvedenog povrća sa našeg imanja u Oazi Golubinci. Na proizvodnji povrća radno je angažovano deset osoba sa invaliditetom, kao i naši korisnici i njihovi domaćini – učesnici na projektu „Oaza – životna zajednica za osobe sa invaliditetom“ koji podržava Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Proizvedeno povrće već uspešno nalazi put do ljubitelja zdrave hrane. Nakon graška, koji su naši sugrađani imali priliku da probaju na prvom Beogradskom noćnom marketu na Bajloni pijaci, našim sugrađanima uskoro ćemo biti u prilici da ponudimo papriku i krastavac, kao i proizvode od paradajza.

 

 

Kontaktirajte nas putem telefona 011/2629-787 ili facebook stranice da biste postali deo mreže kupaca naših proizvoda.