Forum socijalnih inovacija

Udruženje Živimo zajedno dobilo je grant od 355.000,00 dinara na Forumu socijalnih inovacija održanom 22.04.2016. godine u Domu Omladine. Psiholog Udruženja Stojanka Tlacinac predstavila je Oazu Golubinci pred publikom i stručnim žirijem (predstavnicima društveno odgovornih kompanija – članovima CSR foruma). Ideja je ocenjena kao dobra, društveno odgovorna, održiva. Tome je prethodilo pohađanje Smart Akademije – jednogodišnjeg programa obuka i jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva. Program je pohađalo 10 organizacija i obuhvatao je 500 sati obuke iz oblasti razvoja, marketinga, prikupljanja sredstava, sklapanja partnerstava, računovodstva, prodaje…

Aktivnosti našeg Udruženja možete pratiti na Facebook stranici Živimo zajedno.

Proslava Vrbice

U subotu, 23.04.2016. godine Udruženje Živimo zajedno proslavilo je najradosniji dečiji praznik – Vrbicu. Na Kalemegdanu ispred kapele crkve Sv. Petke  veliki broj saradnika i prijatelja je došao da podrži našu manifestaciju. Pored naših korisnika koji su se predstavili plesom, pesmom, recitovanjem i manekenstvom, proslavu su nam upriličili i gosti iz Crvenog krsta Stari grad, KUD „Sedmica“ iz Ugrinovaca, drugari iz MNRO Novi Beograd, učenici iz O.Š. Laza Kostić. Na početku programa prisutnima se obratio sveštenik iz Verskog dobrotvornog starateljstva a svim prisutnim korisnicima i deci podeljeni su zvončići i vrbove grane.

Više slika možete pogledati u albumu na našoj Facebook stranici.

Dan planete Zemlje

U petak, 22.04.2016. godine u Oazi Golubinci obeležen je još jedan Dan planete Zemlje. Udruženje Živimo zajedno obeležava ovaj međunarodni praznik od 2001. godine, a ovo je treća godina kako se obeležava u Golubincima i ujedno predstavlja i rođendan naše Oaze. Ove godine su gosti iz Beograda i Golubinaca učestvovali u aktivnostima koje pomažu  očuvanju naše planete – sadili su seme špargle u specijalne kontejnere, zalivali cveće u bašti i povrće u plasteniku, reciklirali PET ambalažu i čepove. Korisnici su imali priliku da slikaju motive prirode uz pomoć vrhunskih umetnika, da pokažu svoje talente u pevanju, igranju, recitovanju i manekenstvu.

Dok su mladi uživali u programu upriličenom za ovu manifestaciju, stariji i iskusniji su spremili ručak za sve prisutne – kazane sa pasuljem, ribljom čorbom i gulašom od divljači.

Još fotografija možete pogledati u foto galeriji na našoj Facebook stranici.

 

Oaza Golubinci – Zasad za budućnost

Udruženje Živimo zajedno dobilo je grant od Delta Fondacije u iznosu od 1.800.000,00 dinara za razvoj poljoprivrede kroz socijalno preduzetništvo u Oazi Golubinci. Projekat Zasad za budućnost traje godinu dana, a do sada su posađeni grašak, paprika, paradajz, krastavac…, podignut je plastenik, seme špargle je poređano u 2000 kontejnera, na drugom placu zasađen je ren. Osim novca, Delta Fondacija pruža i stručnu pomoć stručnjaka iz Delta Agrara. Svakodnevno se vredno radi, a pored stručnjaka, angažovani su i naši korisnici koji učestvuju u svim aktivnostima u skladu sa svojim mogućnostima. Dugoročni cilj projekta jeste upošljavanje naših korisnika – osoba sa invaliditetom u cilju obezbeđivanja samoodrživosti radne i životne zajednice Oaze Golubinci kroz plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište.

Više slika možete pogledati u postu na našoj Facebook stranici.

Mala škola fotografije – besplatne radionice za mlade sa smetnjama u razvoju

Udruženje Živimo zajedno tokom meseca aprila i maja sprovodi projekat „Mala škola fotografije“ – besplatne radionice fotografije namenjene učenicima specijalnih škola sa teritorije Beograda i mladim osobama sa smetnjama u razvoju. Projekat je zamišljen kao umetnička sekcija u prirodi gde će svaki učesnik imati priliku da stekne praktična i teorijska znanja iz oblasti fotografije i da se kroz sliku izrazi. Radionice se održavaju u prirodi, petkom od 15-16h, a mesto susreta je udruženje Živimo zajedno, Studentski trg 18.
Projekat je podržan od strane Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Ukoliko želite da nam se pridružite, sve potrebne informacije možete dobiti putem mail-a  zivimozajedno@hotmail.com ili putem telefona: 011/26-29-787. Aktivnosti udruženja možete pratiti na našoj Facebook stranici.