Sajam partnerstva i CSR forum

Ovogodišnji Sajam partnerstva održan je 09.12.2015. godine u pozorištu „Duško Radović“ u okviru CSR foruma. 15 organizacija i socijalnih preduzeća, među kojima i Udruženje „Živimo zajedno“, dobilo je priliku da predstavi svoje programe, usluge, proizvode i predloge za saradnju sa biznis sektorom: ADRA, BELhospice, Centar za integraciju mladih, Coworking Serbia, Dobra bašta, Duga, GM Optimist, Izlazak, Kreativno mentorstvo, Prostor, Tačka komunikacije, Udruženje Kamenica,Vega, Živimo zajedno, Ženski centar Užice.

Aktivnosti na CSR  forumu podrazumevale su predavanja na temu socijalnog preduzetništva i odgovornog poslovanja; sajam partnerstva na kome je svoj rad predstavilo 15 nevladinih organizacija; i speed dating – kraće sastanke predstavnika nevladinih organizacija sa kompanijama.

Osim učešća na Sajmu, po prvi put na CSR Forumu, učesnici Sajma su svoje predloge za saradnju direktno predstavili predstavnicima 13 kompanija na brzim sastancima. Smart kolektiv je sa izabranim organizacijama i socijalnim preduzećima održao i pripremnu radionicu, kako bi pomogao organizaciijama i socijalnim preduzećima da se što bolje pripreme za predstavljanje ideja u dva minuta.

Poseban rezultat zabeležen je u oblasti speed dating-a pošto je ostvaren kontakt sa kompanijama kao što su : Airport city, Banca Intesa, Coca Cola Hellenic, Direct Media, Erste Bank, GSK, Hyatt, IKEA, L’OREAL, NIS gazprom njeft, UniCredit Bank, Vip mobile, Vojvođanska banka.

U evaluaciji predstavnika kompanija najbolji utisak  je ostavila Ivana Todorović iz BELhospice centra za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu.  Drugo mesto pripalo je Marku Krajnoviću, iz Coworking Serbia, a treće predstavniku naše organizaicije, Nikoli Radojloviću.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Juče, 3. decembra, obeležen je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Dan smo obeležili učešćem na raznim manifestacijama organizovanim sa ciljem promocije osoba sa invaliditetom. Direktor udruženja, Dejan Kozić, učestvovao je kao govornik na tribini „Kako da pravo stigne život?“ sa temom socijalizacije mladih sa smetnjama u razvoju.


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je u Starom dvoru predstavnike Udruženja osoba sa invaliditetom kako bi razgovarali o unapređenju njihovog života u Beogradu. U razgovoru je učestvovala i naša struča saradnica, psiholog Stojanka Tlačinac.


Naši korsnici su učestvovali na Festivalu učenja odraslih u organizaciji Društva za obrazovanje odraslih.

 

Tradicionalno, kao i svake godine, Udruženje je na dan OSI organizovalo inkluzivne radionice za korisnike našeg Udruženja i volontere.

Za kraj dana stručni tim Udruženja, zajedno sa grupom korisnika prisustvovao je  u Sava centru svečanoj večeri „Za život bez barijera“.


Aktivnosti u Udruženju se odvijaju u okviru programa Dnevni centar Živimo zajedno podržanog od starane Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Sportski dan osoba sa invaliditetom

U utorak, 01.12.2015. godine, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom organizovan je Sportski dan osoba sa invaliditetom u Sportskom centru  Olimp. Na sportskim takmičenjima učestvovali su učenici škola i korisnici usluga u ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite, kao i članovi organizacija osoba sa invaliditetom svih uzrasta iz svih delova grada, a organizatori su bili Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda.

Grupa korisnika iz našeg udruženja – „Živimo zajedno“ oprobala se u stonom tenisu, košarci, tenisu, na poligonu, pikadu, boćanju… i kao i uvek, sjajno su se proveli. Na kraju takmičenja svim učesnicima su podeljene zahvalnice.

 

 

Ostatak fotografija možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.